Skip to main content

Wat wil ik bijdragen?

Hoe prachtig is het om mensen te ondersteunen in het ontwikkelings- en bewustzijnsproces? Het is datgene waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik wil mijn ervaringen en kennis met mensen delen om hen te ondersteunen met hun eigen leerprocessen.

Door de kennis die ik over mezelf heb opgedaan weet ik goed wat ik wil bijdragen aan de wereld. Als coach sta ik naast je, motiveer je om je kwetsbaar op te stellen en zal je confronteren waar nodig. Vanuit verbinding en zonder oordeel onderzoeken we de kern van jouw situatie. Ik bied objectief inzicht en tips en handvatten voor in de praktijk. Ofwel, iemand die je helpt om bij jezelf stil te staan en om die belangrijke, essentiële inzichten te krijgen waardoor jij verder kunt.

Waarom coaching in de natuur?

Wij mensen zijn natuur. We zijn verbonden met alles om ons heen. Door de drukke levens die we leiden, de technologische ontwikkelingen en de eenvoudige manier van consumeren hebben we als mens de connectie met de natuur verloren.

Ons leven speelt zich veelal af in het hoofd. De hele dag zijn we bezig met plannen, halen van deadlines, bezig met de volgende stap. De natuur biedt ons de mogelijkheid om te "aarden", te verstillen en om even niets te moeten. Gewoon in het moment aanwezig zijn.

Meerdere voordelen

Coaching tijdens een fijne natuurwandeling heeft meerdere voordelen. Je beweegt, wat gezond is. De beweging zorgt voor bepaalde processen in de hersenen waardoor meer ontspanning wordt ervaren. Daarnaast zit je niet statisch tegenover elkaar en hoef je elkaar niet continu aan te kijken.

Ook biedt de natuur diverse werkvormen waarmee de belangrijke thema’s besproken en (letterlijk) in beweging gezet kunnen worden. Het heeft daarom mijn voorkeur om de coaching grotendeels van de tijd in de natuur te laten plaatsvinden. Dit maakt dat eventuele afstand ook makkelijk te overbruggen is door te wandelen in een mooi natuurgebied bij jou in de buurt.

Rust, Ruimte & Inzicht

Om inzicht te kunnen krijgen zijn rust en ruimte belangrijk. Het creëert overzicht en met dat overzicht heb je een helder beeld waar je staat, wat je wilt en hoe je dit gaat bereiken. De natuur is een plek bij uitstek om deze rust en ruimte te ervaren.

Het voordeel van lopen in de natuur is dat er een ontspannen atmosfeer is. Er zijn veel minder impulsen die op je afkomen waar je op hoeft te reageren. Het para-sympathische zenuwstelsel krijgt de kans je lichaam en tevens je geest tot rust te brengen. Een wandeling kan dan ook gezien worden als een meditatie. Een meditatie waarbij je in beweging tot verstilling kunt komen. Vanuit deze verstilling worden vaak inzichten en antwoorden gevonden op de vragen en onduidelijkheden die op dat moment aanwezig zijn.

Kennis en ervaring

De basis voor een goede samenwerking is verbinding en vertrouwen. Sommige onderwerpen zijn confronterend en voelen kwetsbaar. Als coach vind ik het belangrijk dat ik naast ervaring ook kennis heb en weet waar ik mee bezig ben. Het is voor mij eveneens continu een ontwikkelproces. Om de kennis te blijven actualiseren, uitbreiden en hierop te reflecteren heb ik me aangesloten bij de NOBCO en de vaksectie Natuur Coaching (VNC).

Vanuit openheid en kwetsbaarheid dichter bij jezelf komen

Past deze werkwijze bij jou?

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Neem contact op