Dio Miskotte

Even voorstellen..

Mijn naam is Dio Miskotte en ik werk als bewustzijnscoach in leven en loopbaan. In mijn praktijk ondersteun en coach ik mensen in hun persoonlijke zoektocht naar inzicht in henzelf en het leven. Daarbij help ik om balans te vinden en richting te geven binnen de verschillende aspecten van het leven.

Op jonge leeftijd stond ik zelfstandig en (onder)zoekend in de wereld. Deze onafhankelijkheid en nieuwsgierigheid leidden tot een jeugd waarbij ik de uitersten van het leven heb opgezocht. Ik heb mogen ervaren wat het is om ver van mezelf verwijderd te raken. Geprobeerd het innerlijke kompas te volgen werd ik geconfronteerd met de nodige uitdagingen en confrontaties. Een reis die mij heeft geleerd meer te leven vanuit authenciteit.

In mijn persoonlijke zoektocht besteed ik veel tijd aan zelfreflectie. De ervaringen die ik in het leven opdoe geven mij veel inzicht in hoe mijn persoonlijkheid zich (in de kindjaren) heeft gevormd en hoe dat tot uiting komt in mijn handelen. Gedurende dit proces heb ik geleerd gedachten, gevoelens en gedrag te observeren. Door deze bewuste aandacht heb ik geleerd om los te laten wat me niet meer dient zodat ik vanuit authenticiteit het leven tegemoet kan treden.

Er is inmiddels een gevoel van tevredenheid en verbinding in mijzelf. De autonomie en rust die ik hierdoor ervaar geven mij veel energie en zelfvertrouwen. De interesse in het proces van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling heeft zich gevormd tot een levenswijze.

Door het zelfonderzoek, in de periode dat het op diverse gebieden in mijn leven niet lekker liep, kwam ik tot het besef dat ik veel energie verspilde. Ik spendeerde veel energie aan het voldoen aan verwachtingen en spelen van verschillende rollen die ik in mijn leven vervulde. Door de opgedane zelfkennis heb ik leren loslaten wat mij niet meer dient. Het werd langzaam duidelijk dat ik op een punt in het leven was beland waarbij ik de opgedane kennis en ervaring in wilde gaan zetten om niet alleen mij, maar ook andere mensen te ondersteunen in het ontwikkelingsproces naar autonomie en vrijheid.

Het idee en het verlangen om als zelfstandig coach anderen te ondersteunen met persoonlijke ontwikkeling was al enige tijd aanwezig. Door middel van (zelf)studies en cursussen in diverse richtingen zoals coaching, sociale psychologie, mindfulness, meditatie en Tai Chi heb ik een holistische en integrale aanpak verworven waarmee ik de diverse ontwikkelvraagstukken kan benaderen. Het was in 2016 dat ik definitief door mezelf werd geconfronteerd met de vraag: “ Besteed ik nu daadwerkelijk de tijd en energie aan het uitdragen van een levenswijze die bij mij past?”.

Om deze vraag aandacht te geven heb ik destijds mijn baan als werkcoach opgezegd om op onderzoek uit te gaan. Ik had rust en tijd nodig om alle puzzelstukjes in elkaar te laten schuiven. In deze periode heb ik veel tijd doorgebracht in de natuur en de kracht en heling hiervan mogen ervaren. Daarnaast heeft de stilte van meditatieretraites bijgedragen aan het proces van verstillen, opdoen van nieuwe inzichten en het maken van keuzes.

“In de stilte zijn alle antwoorden aanwezig,

stop met zoeken en je zult ze vinden”

Tijdens dit hele proces was het loslaten en afstand nemen binnen diverse levensgebieden een belangrijk thema. Dit was een confronterend, maar ook een bijzonder helend en ruimte scheppend proces. Door de dialoog aan te gaan met mezelf, waarbij geen afleiding mogelijk was, heb ik een aantal lastige beslissingen kunnen nemen. Naast het opzeggen van de baan kwam er ook een einde aan een lange liefdesrelatie. Door het nemen van deze beslissingen ontstond er ruimte. Ruimte om tijd en aandacht te geven aan de plannen om een praktijk op te richten van waar ik uit eigen visie en waarden mensen kan ontmoeten en ondersteunen.

2017 was het jaar om Coachpraktijk DIO op te richten. Tijd om de opgedane ervaringen en kennis met anderen te delen; om een eerlijke sparringpartner en slijpsteen voor mensen te zijn. Iemand die kritische vragen stelt maar ook naast je staat wanneer de situatie daarom vraagt.

“Als je blijft doen wat je altijd deed,
zal je krijgen wat je altijd kreeg”

Vanuit openheid en kwetsbaarheid dichter bij jezelf komen

Kennis maken?

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Neem contact op