Skip to main content
Levenscoach Almelo

Levenscoaching in Almelo en omgeving

Een drukke hectische samenleving waar veel van jezelf wordt geëist. Soms te veel. Waardoor de verbinding met jezelf verloren raakt. Of je nu in een rustige plattelandsomgeving woont, of midden in het centrum van Almelo. Een levenscoach kan je helpen deze verbinding te herstellen.

De enorme hoeveelheid aan verantwoordelijkheden kan er toe doen leiden dat je langzaam het contact met jezelf en je behoeften en verlangens verliest. Ook een heftige gebeurtenis of situatie die je mee hebt gemaakt, kan ervoor zorgen dat jij je geplande koers kwijtraakt en moeite hebt het innerlijke kompas te vinden.

Daarnaast hebben we ons vaak volledig geïdentificeerd met de persoonlijkheid die we in onze jeugd hebben opgebouwd. Dit beeld van onszelf probeert onze denkwereld met alle macht in stand te houden; we willen zogenaamd geen gezichtsverlies lijden of onszelf “kwijtraken”.

Onderzoeken uit welke bouwstenen jouw persoonlijkheid is opgebouwd, helpt je om inzicht te verkrijgen. Met bewuste aandacht kan je leren om los te laten wat je niet meer dient, waardoor je daadwerkelijk verandering aan kunt brengen in je leven. Het gaat niet om symptoombestrijding met een oplossing van tijdelijke aard maar om een niet werkend levenspatroon/overtuiging te “ontwortelen” waardoor het zijn kracht verliest.

Jouw innerlijke kompas

Het inschakelen van een levenscoach (uit Almelo) is een behoorlijke stap voor de meeste mensen. We leven veelal in de overtuiging dat je pas met iemand gaat praten wanneer er iets “mis” is of wanneer je ziek bent. Hierbij maak ik dan vaak een vergelijking met het onderhoud van een auto. Een jaarlijkse APK check is verplicht en niet zonder reden. Je wilt niet dat je auto langs de weg stil komt te staan wanneer je onderweg bent. Hetzelfde geld voor jouw persoonlijke onderhoud. Af en toe is het juist goed om met een levenscoach te spreken, iemand die objectief en deskundig met jou naar een situatie kijkt.

Hoe langer jij weigert naar jezelf en de signalen van je lichaam te luisteren of je gevoel negeert, des te minder jij in contact staat met jezelf. Een levenscoach biedt jou niet de oplossing voor “het probleem” maar zorgt ervoor dat je de antwoorden in jezelf weet te vinden.

In de regio Almelo sta ik als levenscoach onbevooroordeeld en met liefde naast jou bij het proces van zelfonderzoek. We gaan inzicht creëren in de situatie en de verschillende aspecten van jouw leven. Denk hierbij aan opgebouwde normen en waarden, overtuigingen, gedachte- en gedragspatronen, relaties en belangrijke gebeurtenissen in je leven waardoor je gevormd bent en deze ‘patronen’ hebt opgebouwd.

Wat kan je verwachten van deze levenscoach uit Almelo?

We gaan je ontwikkelvraag formuleren en verder uitdiepen. Vanuit hier gaan we een plan opstellen, jij bepaalt de koers. Wat wil je over jezelf leren? wat wil je ontwikkelen? Hoe ga je dit bereiken? Bij het uitwerken van deze vragen sta ik naast je.

De coachtrajecten worden ingericht op basis van vier fasen.

  • Verdiepen
  • Verstillen
  • Vormgeven
  • Verbinden

Ik begeleid en ondersteun je tijdens je ontdekkingsreis, jouw bewustwording en het opstellen en behalen van de door jou gestelde doelen. Je zult merken dat het soms een confronterend proces is, echter zal het aangaan van deze uitdagingen zijn vruchten afwerpen. De vruchten die je plukt is dat je inzicht krijgt en leert om je gevoel met het denken te verbinden. Om vanuit verbinding met jezelf in actie te komen.

De onderwerpen die tijdens  een coachtraject aan bod komen zullen op een holistische wijze benaderd worden. Als levenscoach vind ik een integrale benaderingswijze belangrijk .Wat betekent dat naast algemene levenscoaching er ook ruimte is voor meditatie, oefeningen met betrekking tot ademhaling, gronden/aarden en bewust bewegen.

Wil je jezelf beter leren kennen? Wil je loslaten wat je niet meer dient?

Ga jij de uitdaging met jezelf aan?

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Neem contact op