Terug naar de natuurlijke flow

Door Inzicht Ontdekken

Persoonlijke coaching gaat over het (her)ontdekken van jezelf. We leven in een drukke en veeleisende samenleving waardoor regelmatig gebeurt dat je opgaat in alle hectiek en daardoor de verbinding met jezelf verliest. Dit kan meerdere aanleidingen hebben. Bijvoorbeeld de hoeveelheid aan verantwoordelijkheden waarbij je langzaam het zicht op je eigen behoeften en verlangens verliest, of een heftige gebeurtenis of situatie waardoor je opeens je geplande koers kwijt bent en moeilijk terug kan vinden.

Daarnaast hebben we ons vaak volledig geïdentificeerd met de persoonlijkheid die we in onze jeugd hebben opgebouwd. Dit beeld van onszelf probeert onze denkwereld met alle macht in stand te houden; we willen zogenaamd geen gezichtsverlies lijden of onszelf “kwijtraken”. Het is echter helpend om te onderzoeken uit welke bouwstenen je persoonlijkheid is opgebouwd, hoe dit je gedachten en gedrag bepaalt en of dit helpend is in hoe je je leven wilt leiden en de keuzes die je wilt maken. Door dit inzicht leer je hoe je belemmerende aspecten los kunt laten, zodat je het leven weer vrij tegemoet kan treden.

Jouw innerlijke kompas

Hoe langer je weigert naar jezelf te luisteren en je gevoel negeert, hoe minder je in contact staat met jezelf en zicht verliest op wat jouw behoeftes en verlangens zijn. Dit leidt tot een gevoel van onvrede en machteloosheid.

Met persoonlijke coaching help ik jou in het proces van zelfonderzoek. We gaan inzicht creëren in de situatie zoals het is en de aspecten eruit filteren die niet werkend zijn. Vervolgens gaan we met deze onderwerpen aan de slag door ze te (h)erkennen. Van hieruit ontstaat de mogelijkheid om verandering aan te brengen.

Ik ga je helpen om de verschillende aspecten van jouw leven en persoonlijkheid in kaart brengen. Voorbeelden van onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn zaken als: opgebouwde normen en waarden, overtuigingen, gedachte- en gedragspatronen, relaties en de belangrijke gebeurtenissen in je leven waardoor je dit hebt opgebouwd.

Wat kan je verwachten?

We gaan je ontwikkelvraag formuleren en verder uitdiepen. Vanuit hier gaan we een plan opstellen, jij bepaalt de koers. Wat wil je over jezelf leren? Wat zijn de doelstellingen? Hoe ga je dit bereiken? Bij het uitwerken van deze vragen sta ik naast je.

De coachtrajecten worden ingericht op basis van vier fasen.
Wie ben ik
Wat wil ik
Wat kan ik al/wat wil ik leren
Wat ga ik doen.

Ik begeleid en ondersteun je tijdens je ontdekkingsreis, jouw bewustwording en het opstellen en behalen van de door jou gestelde doelen. Je zult merken dat het soms een confronterend proces is, echter zal het aangaan van deze uitdagingen zijn vruchten af gaan werpen. De vruchten die je plukt is dat je overzicht en energie krijgt om in actie te komen. Om ervoor te zorgen dat je ontwikkelt en stappen zet om jouw doelen/idealen te realiseren.

De onderwerpen die tijdens  een coachingstraject aan bod komen zullen op een holistische wijze benaderd worden. Wat betekent dat naast algemene coachingsmethodieken er ook ruimte zal zijn voor meditatie, oefeningen met betrekking tot ademhaling, gronden/aarden en bewust bewegen.

Wil je jezelf beter leren kennen? Wil je loslaten wat je niet meer dient?

Ga jij de uitdaging met jezelf aan?

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Neem contact op